Каменни шупли в предното стъкло

Каменни шупли в предното стъкло

Повечето шофьори не са запознати с възможните последствия от малките шупли и напуканото предно стъкло на автомобила.

• Публикувано на 23.02.2021 г. • Актуализирано на 12 януари 2024 г.

Шофьорите не трябва да приемат малките шупли на предното стъкло, независимо колко са малки. Тъй като малките шупли на предното стъкло могат да се разширят в голяма пукнатина. Не е необходимо да се паникьосвате, бързите действия и поправката могат да ви спестят подмяната на цялото стъкло. Най-добре е да закарате автомобила в сервиз за автостъкла, където точно знаят как да премахнат шуплите.

Професионалистите в сервиза премахват замърсяванията и почистват повредената зона на предното стъкло. След това извличат въздуха с помощта на вакуум помпа, така че да няма прашинки. След това поставят чиста синтетична смола във вдлъбнатината. Областта на стъклото се третира с UV светлина и след втвърдяването, всяка изпъкнала смола се полира. След процедурата на повредената зона, предното стъкло става невидимо и почти толкова стабилно, колкото преди. Това е важно, защото то изпълнява функция за безопасност.

Доказано е, че предното стъкло е опорна част на превозното средство, което помага да се защитят пътниците в случай на инцидент. При напукано челно стъкло се нарушава херметизацията на автомобила, което води до запотяване на прозорците и намаляване на видимостта.


Споделете статията
Автор: Иван Иванов
Източник: АВТОНЕТ БГ
Сайт: avtonet.bg